Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Washington Post: Σε αλληλοκατηγορίες αναλώνονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής

Washington Post: Σε αλληλοκατηγορίες αναλώνονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής
Περισσότεροι από 250 χιλιάδες πρόσφυγες διέσχισαν τα Βαλκανικά σύνορα από τα μέσα Σεπτεμβρίου
Σκληρές κατηγορίες μεταξύ τους εξαπολύουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Washington Post, την ώρα που προσπαθούν να βρουν λύση στη μεγαλύτερη κρίση της Ευρώπης μετά τον Β. παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εφημερίδα σχολιάζει τη «βιαστική» συνάντηση 11 μόνο ηγετών της ΕΕ και βαλκανικών χωρών που όπως φαίνεται αναλώνονται σε κατηγορίες μεταξύ τους καθώς όλοι προσπαθούν να βγουν κερδισμένοι από την κατάσταση.
Πρωταρχικός στόχος της ΕΕ πάντως είναι καλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία απ΄ όπου περνά ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων με προορισμό τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.
Περισσότεροι από 250 χιλιάδες πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα Βαλκανικών χωρών στο λεγόμενος «Βαλκανικό διάδρομο» από τα μέσα Σεπτεμβρίου με τον ρυθμό να παραμένει αμείωτος παρά τις άσχημες πλέον καιρικές συνθήκες και τα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Παρότι η ΕΕ πίστευε ότι θα μπορούσε να επιτύχει στη σημερινή Σύνοδο μια κοινή απόφαση, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεξόφλησε την αδυναμία μιας τέτοιας απόφασης λέγοντας ότι «η απουσία της Τουρκίας δεν δίνει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης