Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών στην Κολωνία

Deutsche Welle: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών στην Κολωνία
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας της δημάρχου της Κολωνίας Henriette Reker
Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην Κολωνία της Γερμανίας στη διάρκεια διαδήλωσης ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων.
Περισσότερα από 10.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε διαδήλωση εναντίον της ξενοφοβικής οργάνωσης «Χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών (Hogesa)» ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και διαδήλωση 1000 οπαδών του εν λόγο κινήματος Hogesa, ανάμεσά τους και υποστηρικτές του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida.
Οι δυο διαδηλώσεις παρότι έγιναν σε δυο διαφορετικές πλευρές του σιδηροδρομικού σταθμού Köln Deutz, o οποίος απέχει μια μόλις στάση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, δεν κατάφεραν να λήξουν ειρηνικά.
Ακροδεξιοί και αριστεροί αυτονομιστές άρχισαν να γρονθοκοπούνται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά πέντε άτομα.
Η αστυνομική δύναμη των 3,500 αστυνομικών προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη κάνοντας χρήση νερού εναντίον των ακροαριστερών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην διαδήλωση των ακροδεξιών και παράλληλα πετούσαν πέτρες εναντίον αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξαν συλλήψεις .
Οι αρχές ωστόσο δεν ανέφεραν συγκεκριμένο αριθμό.
Η τοπική εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η αποχώρηση των χούλιγκαν ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Η αστυνομία προσπάθησε να τους προστατεύσει ωστόσο πολλοί διαδηλωτές που ανήκαν στο αντιφασιστικό μέτωπο τους έκλειναν τους δρόμους.
Η αντιδιαδήλωση εναντίον του κινήματος Hogesa ήταν πάντως ειρηνική και κινήθηκε μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα.
Σε πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν συνθήματα όπως «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» και «Καλωσορίσατε πρόσφυγες».
Με σύνθημα «προστατέψτε τους πρόσφυγες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» μια ένωση με περισσότερες από 50 οργανώσεις και φορείς συμμετείχε στη σημερινή αντιφασιστική διαδήλωση στην Κολωνία.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της νέας δημάρχου της Κολωνίας Henriette Reker, από έναν 44χρονο ακροδεξιό.
Τον περασμένο Οκτώβριο στην Κολωνία σε μια παρόμοια διαδήλωση των χούλιγκαν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν περίπου 50 αστυνομικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης