Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Κρίσιμη δοκιμασία για τη Merkel η προσφυγική κρίση - Σκληρές πιέσεις από το κόμμα της

tags :
Spiegel: Κρίσιμη δοκιμασία για τη Merkel η προσφυγική κρίση - Σκληρές πιέσεις από το κόμμα της
Προειδοποίηση Schaeuble για κίνδυνο εσωκομματικής κρίσης
Μοιραία για την A. Merkel και το κόμμα της (CDU) μπορεί να αποβεί η προσφυγική κρίση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, οι εσωκομματικές εντάσεις κλιμακώνονται ανησυχητικά με πολλούς βουλευτές να κατηγορούν τη γερμανίδα καγκελάριο για λάθος χειρισμούς.
Σε σημείο μάλιστα όπου ο γερμανός υπουργός οικονομικών Schaeuble, προειδοποίησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα για τον κίνδυνο εσωκομματικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο σημερινό του τεύχος το περιοδικό Der Spiegel, ο Schaeuble φέρεται να είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό την ηγεσία του CDU ότι η προσφυγική κρίση και ειδικότερα η πολιτική της διαχείριση από τη γερμανική κυβέρνηση θα έθετε το κόμμα στο σύνολό του ενώπιον μιας μεγάλης δοκιμασίας.
Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα ειδικότερα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών στο πλαίσιο της τελευταίας συνόδου του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το κλίμα μεταξύ των μελών του κόμματος οξύνεται «σε δραματικό βαθμό» αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό.
Μάλιστα ο γερμανός υπ. Οικονομικός φάνηκε να μη συμμερίζεται την άποψη του γενικού γραμματέα του κόμματος Peter Tauber ότι δεν φαίνεται να χάνεται προς το παρόν η υποστήριξη εντός του κόμματος προς το πρόσωπο της καγκελαρίου και την πολιτική πορεία που η ίδια διαγράφει.
Σύμφωνα με τον Schaeuble εάν ο νέος νόμος περί παροχής ασύλου δεν αποφέρει άμεσα αποτελέσματα, τότε η σχέση μεταξύ της βάσης και της ηγεσίας του κόμματος ενδέχεται να περάσει κρίση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης