Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Bank: Πλήρης διάσταση των πολιτικών Fed και ΕΚΤ θα οδηγήσει την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σε νέα ιστορικά χαμηλά

Standard Bank: Πλήρης διάσταση των πολιτικών Fed και ΕΚΤ θα οδηγήσει την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σε νέα ιστορικά χαμηλά
Σε νέα ιστορικά χαμηλά εκτιμά η Standard Bank πως θα διολισθήσει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο του 2015 η Fed και η ΕΚΤ κινηθούν σε αντίθετα μονοπάτια.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Standard Bank, Steve Barrow, ένα ράλι στις αγορές ομολόγων θα «έστρωνε το έδαφος» για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2015.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές προβλέπουν, με βάση και την χθεσινή (22/10) ομιλία του Mario Draghi, ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης τον ερχόμενο Δεκέμβριο, επίσης.
Αν οι εν λόγω εκτιμήσεις πραγματωθούν, τότε το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα θα μπει σε μια νέα εποχή, σημειώνει ο Barrow, καθώς τα δύο κεντρικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με την μεγαλύτερη, ίσως, επιρροή παγκοσμίως θα κινηθούν σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις.
Η Fed θα υιοθετήσει μια πολιτική ποσοτικής σύσφιγξης, την ώρα που η ΕΚΤ θα εισαγάγει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Γνωρίζουμε ότι τα νομισματικά “μοτίβα” σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη διαφέρουν εδώ και καιρό, ωστόσο εκ διαμέτρου αντίθετες κινήσεις μέσα στον ίδιο μήνα (12/2015) θα φέρει τη διαφοροποίηση αυτή σε νέα επίπεδα, οδηγώντας την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε απώλειες, ενδεχομένως και σε νέα ιστορικά χαμηλά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Barrow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης