Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Τον Δεκέμβριο του 2015 τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ

BNP Paribas: Τον Δεκέμβριο του 2015 τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την καταναλωτική δαπάνη ασκούν πιέσεις στο ΔΣ της ΕΚΤ
Την εκτίμηση ότι τον Δεκέμβριο του 2015 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης διατυπώνει η γαλλική τράπεζα BNP Paribas (BNPP).
Ειδικότερα, επισημαίνει πως τα ασθενή στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την μειωμένη καταναλωτική δαπάνη θα «αναγκάσουν» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να ανακοινώσει νέα μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη είναι το +2%.
Η BNPP επισημαίνει πως τα «χλιαρά» μακροοικονομικά στοιχεία είναι ενδείξεις της αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης που συντελείται στην Ευρωζώνη, ενώ έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις προοπτικές για τα έσοδα, στη φερεγγυότητα των οικονομικών παραγόντων και στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής που ασκεί η ΕΚΤ.
Ο ασθενής πληθωρισμός έχει, επίσης, επιπτώσεις στην απασχόληση και γενικότερα την αγορά εργασίας, ενώ όσο παραμένει σε οριακά επίπεδα ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού εντείνεται.
Ως απόρροια τα ασθενή μακροοικονομικά στοιχεία ασκούν έντονες πιέσεις για νέα μέτρα από την ΕΚΤ, στις οποίες θα ενδώσει τον Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με την BNPP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης