Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Αν οι αγορές περιμένουν αύριο (22/10) νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, θα απογοητευτούν

tags :
Rabobank: Αν οι αγορές περιμένουν αύριο (22/10) νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, θα απογοητευτούν
«Η ΕΚΤ αγοράζει χρόνο, με στόχο να εξετάσει καλύτερα τις νέες, αναδυόμενες συνθήκες», υποστηρίζει ο αναλυτής της Rabobank
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τη μετριοπαθή στάση της και μετά την αυριανή (22/10) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στη Μάλτα διατυπώνει ο Elwin de Groot, επικεφαλής αναλυτής της Rabobank.
Ειδικότερα, σημειώνει πως οι πρόσφατες δηλώσεις των μελών του δ.σ. της ΕΚΤ δεν απέχουν πολύ, ή μάλλον ταυτίζονται με τη στάση της τράπεζας, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Mario Draghi, μετά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα ως προς τις δηλώσεις του Ewald Nowotny, που για πολλούς ήταν μία ένδειξη ότι επίκεινται νέα μέτρα, ο αναλυτής της Rabobank δεν φαίνεται να συμφωνεί, καθώς υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις του Nowotny αποπλαισιώθηκαν και έχασαν το πραγματικό νόημά τους.
Το βασικό μήνυμα της ΕΚΤ αναμένεται να παραμείνει πως «αν και το μοτίβο της επιβράδυνσης της ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα και οι κίνδυνοι για την οικονομία έχουν ενισχυθεί, εντούτοις είναι πολύ νωρίς για να αντλήσουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα, σε σχέση με την ανάγκη για νέα μέτρα», αναφέρει η Rabobank.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «με τις αγορές να περιμένουν αύριο (22/10) νέα μέτρα από την ΕΚΤ, το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευτούν».
Το μήνυμα της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρηθεί μετριοπαθές, καθώς, σύμφωνα με τον αναλυτή της Rabobank, η ΕΚΤ επιχειρεί να “αγοράσει” χρόνο, με στόχο να εξετάσει και να αντιληφθεί καλύτερα τις νέες, αναδυόμενες συνθήκες.
Τέλος, η Rabobank διατυπώνει την εκτίμηση ότι η επέκταση του QE είναι το επόμενο βήμα της ΕΚΤ, το οποίο, όμως, θα συντελεστεί το νωρίτερο τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης