Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Στο 40% οι πιθανότητες νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της EKT στις 22/10 – Σορτάρετε ευρώ

BNP Paribas: Στο 40% οι πιθανότητες νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της EKT στις 22/10 – Σορτάρετε ευρώ
Πιθανή η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σημειώνει η γαλλική τράπεζα 
Στο 40% τοποθετεί η BNP Paribas τις πιθανότητες για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, με περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, οπότε και συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο.
Ωστόσο, σημειώνει ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αποφασιστεί η επέκταση του προγράμματος QE στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
«Ο πρόεδρος Mario Draghi θα επιχειρήσει, πιθανόν, να στείλει ένα σήμα, ότι επίκειται περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ, καθώς οι αγορές έχουν αρχίσει να ενθαρρύνουν την ποσοτική σύσφιγξη», σημειώνει η BNP Paribas, τονίζοντας πως «ενδεχομένως ο πρόεδρος της ΕΚΤ να επιβεβαιώσει στην ομιλία του ότι συζητήθηκαν νέα μέτρα ή να δώσει έμφαση στις νέες εκτιμήσεις της ΕΚΤ για το οικονομικό περιβάλλον, που θα είναι διαθέσιμες τον Δεκέμβριο».
Παράλληλα, η γαλλική τράπεζα χαρακτηρίζει το σορτάρισμα του ευρώ μια «καλή στρατηγική», ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ.
Ενδεχομένως οι αγορές να αποτιμήσουν τον κίνδυνο μιας περαιτέρω μείωσης του βασικού επιτοκίου, ίσως και σε αρνητικό έδαφος, για αυτό και την περασμένη εβδομάδα προτείναμε την αγορά ευρώ, αναφέρει η BNPP, προσθέτοντας ότι πλέον προτείνουν το σορτάρισμα του ευρώ, στο 1,1450 έναντι του δολαρίου και στο 0,7395 έναντι της στερλίνας.
Σημειώνουν μάλιστα ότι η ισοτιμία ευρώ-στερλίνας ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω, εφόσον τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Σεπτέμβριο, τα οποία ανακοινώνονται την Πέμπτη, είναι θετικά.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης