Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: 6.000 εργαζόμενοι της Volkswagen σε καθεστώς μειωμένης εργασίας – Ενήμερη η Merkel

Bild: 6.000 εργαζόμενοι της Volkswagen σε καθεστώς μειωμένης εργασίας – Ενήμερη η Merkel
Το σκάνδαλο που προκλήθηκε, θα κοστίσει στην Volkswagen περισσότερα από 35 δισ. ευρώ
Συνεχίζει τα κλυδωνίζει τη γερμανική κυβέρνηση το σκάνδαλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, ενώ το θέμα λαμβάνει πλέον εκτός από οικονομικές και σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις καθώς περισσότεροι από 6 χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας φαίνεται ότι κινδυνεύουν να ενταχθούν σε καθεστώς μειωμένης εργασίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η Καγκελαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν οι 6.000 προσωρινοί εργαζόμενοι του ομίλου της Volkswagen στο «Kurzarbeit», το κυβερνητικό πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης εργασίας.
Το συγκεκριμένο σχέδιο επιτρέπει σε εταιρείες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας μειώνοντας τις εργατικές ώρες όταν «πέφτει» ο όγκος εργασίας σε ένα εργοστάσιο, με την κυβέρνηση να αποζημιώνει τους εργαζόμενους για μέρος των μισθών που χάνουν.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας πάντως έχει αποκλείσει αυτή την ιδέα, την οποία ήδη έχει προωθήσει ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel, καθώς αντιδρά στη σκέψη να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα προσωρινοί εργαζόμενοι, οι οποίοι κανονικά θα αποκλείονταν από αυτό.
Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση Merkel φαίνεται να τείνει χείρα βοηθείας στον γερμανικό κολοσσό ο οποίος προσπαθεί να υποβιβάσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό και αντιμετωπίσει τις συνέπειες του.
Παραπαίοντας από το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περικόπτει τα επενδυτικά πλάνα στο μεγαλύτερο τμήμα της κατά ένα δισ. ευρώ το χρόνο.
Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος από το σάλο που προκλήθηκε θα κοστίσει στην Volkswagen ακόμη και 35 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα πρόστιμα, οι αγωγές και οι ανακλήσεις οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης