Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ελκυστική για τους αισιόδοξους επενδυτές και αδιάφορη για τους απαισιόδοξους η προσφορά ανταλλαγής της Πειραιώς

Reuters: Ελκυστική για τους αισιόδοξους επενδυτές και αδιάφορη για τους απαισιόδοξους η προσφορά ανταλλαγής της Πειραιώς
Για όσους εξακολουθούν να τηρούν αρνητική θέση έναντι της ελληνικής οικονομίας, η μεταφορά από τα ομόλογα στις μετοχές συνιστά μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη κίνηση
Την απόφαση της Τραπέζης Πειραιώς να προχωρήσει σε προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά, σχολιάζει νέο άρθρο που φιλοξενείται στη στήλη Βreakingviews του Reuters.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, η προσφορά ανταλλαγής της Πειραιώς έχει νόημα μόνο για τους αισιόδοξους (bulls) ως προς τις προοπτικές της Ελλάδας επενδυτές, ήτοι για εκείνους που θεωρούν πως επιτέλους η χώρα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Στον αντίποδα, για τους απαισιόδοξους (bears) επενδυτές, η προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά της Πειραιώς δεν έχει καμί ουσία και για τον λόγο αυτόν, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αναμένεται να δώσει καμία σημασία στην κίνηση της τράπεζας.
Γιατί; Γιατί για όσους εξακολουθούν να τηρούν αρνητική θέση - προβλέψεις έναντι της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, η μεταφορά από τα ομόλογα στις μετοχές συνιστά μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη κίνηση.
Εάν η ελληνική οικονομία καταγράψει κακές επιδόσεις την επόμενη χρονιά, 2016, δέσμια των νέων αυστηρών μέτρων λιτότητας, οι ελληνικές μετοχές αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερες πιέσεις έναντι των ελληνικών ομολόγων.
Η προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά συνιστά μια διαδικασία όχι και τόσο απλή, καθώς για να θεωρηθεί επιτυχημένη, πιθανότατα θα απαιτηθεί οι ιδιώτες επενδυτές να χορηγήσουν ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια στην Πειραιώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η νέα κίνηση της Τραπέζης Πειραιώς, συνδυάζει καρότο και μαστίγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης