Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Πιθανή η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη - Επιβραδύνεται η οικονομία

Lloyds Bank: Πιθανή η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη - Επιβραδύνεται η οικονομία
Αδύναμη η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Αύγουστο λόγω της διολίσθησης της γερμανικής δραστηριότητας
Πιθανή χαρακτηρίζουν την περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη οι οικονομολόγοι της βρετανικής Lloyds, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Την επόμενη εβδομάδα η έκθεση – κλειδί θα είναι του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ZEW, που θα μπορούσε να δώσει αποδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνεται.
Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν οι αναλυτές της Lloyds Bank και απλά περιμένουν την επιβεβαίωση από το ZEW, που θα δημοσιοποιήσει (την προσεχή Πέμπτη) τα στοιχεία της οικονομικής δραστηριότητας για την Ευρωζώνη κατά τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης των μελλοντικών συνθηκών αναμένεται να διολισθήσει για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η έρευνα του Ινστιτούτου ZEW είναι έντονα επηρεασμένη από τις διακυμάνσεις της αγοράς.
Η πρόσφατη υποχώρηση των προσδοκιών συμπίπτει, άλλωστε, με την αποδυνάμωση άλλων δεικτών.
Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης (τα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη) θα μπορούσε να είναι, λοιπόν, αδύναμη εξαιτίας της διολίσθησης της γερμανικής δραστηριότητας.
Με τον πληθωρισμό επίσης να εκπλήσσει με την καθοδική του πορεία, οι ομιλίες από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φανερώσουν προθέσεις για μία αυξανόμενη προθυμία επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης