Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Bundesbank απαντά στους επικριτές της - Στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τον επαναπατρισμένο χρυσό

Η Bundesbank απαντά στους επικριτές της - Στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τον επαναπατρισμένο χρυσό
Τον Ιανουάριο του 2013 η γερμανική κεντρική τράπεζα έδωσε εντολή προς πάσα κατεύθυνση για επαναπατρισμό των αποθεμάτων της σε χρυσό
Στο φως έδωσε σήμερα Τετάρτη 7/10 του 2015 τα αναλυτικά στοιχεία για τα αποθέματά της σε χρυσό η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Bundesbank, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα κύματα έντονης κριτικής και αμφισβήτησης που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια.
Το 2012 η Bundesbank βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς το αρμόδιο γερμανικό δικαστήριο απαίτησε από την κεντρική τράπεζα της χώρας να αξιολογήσει τα αποθέματά της σε χρυσό, που βρίσκονταν εκτός χώρας και τα οποία ποτέ δεν είχαν ποσοτικοποιηθεί ή/και καταγραφεί.
Υπενθυμίζεται εδώ πως τον Ιανουάριο του 2013 η γερμανική κεντρική τράπεζα έδωσε εντολή προς πάσα κατεύθυνση για πλήρη επαναπατρισμό των αποθεμάτων της σε χρυσό.
Σήμερα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα... υπάρχοντά της σε χρυσό, μέσω μιας υπερ-αναλυτικής λίστας, έκτασης μεγαλύτερης των 2.000 σελίδων.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τα αποθέματά της σε χρυσό μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2014.
Για την αναλυτική καταγραφή των αποθεμάτων της σε χρυσό, η Βundesbank βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή και διαρκή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England), την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας (Banque de France), καθώς και την περιφερειακή Fed της Νέας Υόρκης (Federal Reserve Bank of New York).




Η αναλυτική λίστα με τα αποθέματα χρυσού της Bundesbank έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης