Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Απαιτείται συνεργασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση ενιαίας νομοθεσίας εκκαθάρισης των τραπεζών

Fitch: Απαιτείται συνεργασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση ενιαίας νομοθεσίας εκκαθάρισης των τραπεζών
Η νομοθεσία σε εθνικό επίπεδο είναι "παντρεμένη" με την ευρωπαϊκή - κοινοτική νομοθεσία, αλλά και την τραπεζική ένωση
Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την κατάρτιση αποδοτικών και συντονισμένων πλαισίων εκκαθάρισης των τραπεζών επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής διαπιστώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις.
Όπως τονίζει σε νέα, ειδική έκθεσή του ο οίκος, τα ευρωπαϊκά κράτη υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον σχεδιασμό και την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία εκκαθάρισης μιας τράπεζας, όμως είναι αναγκαία η διακρατική συνεργασία, καθώς η νομοθεσία σε εθνικό επίπεδο είναι "παντρεμένη" με την ευρωπαϊκή - κοινοτική νομοθεσία, αλλά και την τραπεζική ένωση.
Οι ευρωπαϊκές αρχές ενθαρρύνουν τις χώρες να αναζητήσουν μια πανευρωπαϊκή λύση, προκειμένου να αποσύρουν από το προσκήνιο τα εμπόδια που μπορεί να αποτρέψουν μια αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας του bail-in σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας.
Όπως προσθέτουν οι αναλυτές της Fitch, οι πρόσφατες προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε Γερμανία και Ιταλία έρχονται σε αντιδιαστολή με τις προτάσεις που εξετάζει η Μεγάλη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης