Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Ελκυστική επενδυτική επιλογή η Jumbo - Σύσταση buy, τιμή στόχος στα 10 ευρώ

Eurobank Equities: Ελκυστική επενδυτική επιλογή η Jumbo - Σύσταση buy, τιμή στόχος στα 10 ευρώ
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Jumbo αναγνώρισε πως αποδείχθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών
Σύσταση buy (αγορά) και τιμή στόχο στα 10 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Jumbo η Eurobank Equities, μέσω της έκθεσής της "Jumbo - First thoughts: Gross margin up in Q4, again!", την οποία δημοσιοποίησε, με αφορμή την ανακοίνωση - το απόγευμα της Δευτέρας 28/9 - των οικονομικών μεγεθών του ομίλου για το οικονομικό έτος 2015 που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Αποτιμώντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Jumbo, η χρηματιστηριακή αναγνώρισε πως αποδείχθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κέρδη EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο, αυτά διαμορφώθηκαν στα 47 εκατ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής για κέρδη EBITDA ύψους 42,7 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities κάνει λόγο για εντυπωσιακή επέκταση του περιθωρίου κέρδους του ομίλου, λόγω της σημαντικής μείωσης του κόστους.
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για την κερδοφορία του οικονομικού έτους 2016, η χρηματιστηριακή προειδοποιεί πως οι πωλήσεις δέχονται πιέσεις, λόγω της επιβολής των capital controls.
Για το σύνολο του οικονομικού έτους, 2016, παρουσιάζει ως εξής τις προβλέψεις για τα βασικά μεγέθη της Jumbo:
- αύξηση πωλήσεων κατά +4%
- μείωση των κερδών EBITDA κατά -3%
- καθαρά κέρδη ύψους 105,5 εκατ. ευρώ
H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ελκυστική επενδυτική επιλογή τη μετοχή της Jumbo.
Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση 2015 (οικονομικό έτος που έληξε την 30η Ιουνίου 2015) o όμιλος Jumbo ανακοίνωσε kαθαρά κέρδη ύψους 104,84 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 101,25 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Πρόκειται για αύξηση της καθαρής κερδοφορίας της τάξης του +3,54%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης