Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ευάλωτο το ευρώ στους εσωτερικούς κινδύνους - Η περίπτωση της Καταλονίας

Societe Generale: Ευάλωτο το ευρώ στους εσωτερικούς κινδύνους - Η περίπτωση της Καταλονίας
Παρά το γεγονός ότι το ευρώ επωφελείται από την παγκόσμια αποστροφή ρίσκου, λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη, εντούτοις παραμένει ευάλωτο στους εσωτερικούς κινδύνους
Το ευρώ είναι ευάλωτο στα εσωτερικά ρίσκο που απειλούν τη συνοχή της Ευρωζώνης, προειδοποιούν οι αναλυτές της Societe Generale, στον απόηχο των εκλογών στην Καταλονία, στις οποίες επικράτησαν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία.
Παρά το γεγονός ότι το ευρώ επωφελείται από την παγκόσμια αποστροφή ρίσκου, λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη, εντούτοις παραμένει ευάλωτο στους εσωτερικούς κινδύνους, προειδοποιούν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας.
«Οι εκλογές της Καταλονίας είχαν ως αποτέλεσμα τη νίκη των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της απόσχισης, ωστόσο δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό 50%.
Η απόσχιση δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι θέλουν απλώς να στείλουν ένα μήνυμα στη Μαδρίτη, προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος.
Οι εξελίξεις δεν ασκούν ιδιαίτερες πιέσεις στο ευρώ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν κρύβει και κάτι θετικό για το ενιαίο νόμισμα, καταλήγουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης