Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ελιξήριο για την ανάπτυξη της Ευρώπης οι πρόσφυγες - Θα απαιτηθούν χρόνια έως ότου καταστούν παραγωγικοί

CNBC: Ελιξήριο για την ανάπτυξη της Ευρώπης οι πρόσφυγες - Θα απαιτηθούν χρόνια έως ότου καταστούν παραγωγικοί
Ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι ξεκάθαρος και αφορά στη μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού
Ελιξήριο για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας χαρακτηρίζει την έξαρση της προσφυγικής κρίσης το CNBC, επιχειρώντας, μέσω ενός ακόμη δημοσιεύματος, να αποτιμήσει τον αντίκτυπο του προσφυγικού ζητήματος στην πορεία της οικονομίας της Ευρώπης.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι ξεκάθαρος και αφορά στη μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Η έλλειψη προσφοράς σε όρους εργατικού δυναμικού είναι σαφής και στην τρέχουσα συγκυρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, ώστε να συνεχίσει σε τροχιά ανάκαμψης η ευρωπαϊκή οικονομία.
Από τη στιγμή που έχει αυτο-ανακηρυχθεί μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, η Γερμανία φέρει μεγάλες ευθύνες για τις διαστάσεις που έχει λάβει η προσφυγική κρίση.
Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ευρώπη διέρχεται μια νέα περίοδο αναταραχής και η έξαρση του προσφυγικού προβλήματος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν επιταχυντή εξελίξεων, σημειώνει το CNBC, στο νέο δημοσίευμά του.
Όπως προειδοποιεί, επίσης, η προσφυγική κρίση θα κλιμακωθεί έτι περαιτέρω, περισσότερα ευρωπαϊκά τείχη έναντι των προσφύγων θα υψωθούν και νέες αναταραχές έρχονται το αμέσως προσεχές διάστημα...
Οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν καθαρή συνεισφορά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο για να καταστούν παραγωγικοί και ωφέλιμοι για την ευρωπαϊκή κοινωνία θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια ακόμη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης