Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και πολιτική σταθερότητα οι όροι για την επιστροφή καταθέσεων

Euroxx: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και πολιτική σταθερότητα οι όροι για την επιστροφή καταθέσεων
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Eurogroup ότι οι καταθέσεις δεν θα συμμετάσχουν σε ενδεχόμενο bail in των τραπεζών
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών και η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες θα είναι μια σταδιακή και αργή διαδικασία, εκτιμά η Euroxx, η οποία βλέπει δυσκολίες στην αποκατάσταση της καταθετικής βάσης των ελληνικών τραπεζών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Eurogroup ότι οι καταθέσεις δεν θα συμμετάσχουν σε ενδεχόμενο bail in των τραπεζών.
Σύμφωνα με τη Euroxx η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα είναι μια σταδιακή και αργή διαδικασία, υπό τον όρο τηςεπιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, καθώς και της πολιτικής σταθερότητας που θα επιτρέψει την ομαλή εφαρμογή του 3ου μνημονιου.
Το σχόλιο αυτό συνοδεύει τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες για τον Αύγουστο, τα οποία έδειξαν ότι ανήλθαν στα 121,138 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας έστω και ισχνή αύξηση της τάξεως των 305 εκατ. ευρώ.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών εξακολούθησαν την πτωτική πορεία και τον Αύγουστο για να διαμορφωθούν στα 101,879 δισ. ευρώ από 102,924 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Αυτή η πτώση όμως της τάξεως του ενός δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε από τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων οι οποίες βρέθηκαν στο τέλος Αυγούστου με 13,754 δισ. ευρώ από 12,624 δις. ευρώ τον Ιούλιο.
Χαρακτηριστικό του Αυγούστου και η συνεχιζόμενη μείωση με ταχύτατο ρυθμό στις προθεσμιακές καταθέσεις οι οποίες υποχώρησαν κατά 2,5 δισ. ευρώ στα 45,387 δισ. ευρώ από 47,82 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης