Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Eντολή στον Τσίπρα να εφαρμόσει το μνημόνιο - Η Ευρώπη θα υποχωρήσει για το χρέος

tags :
Pimco: Eντολή στον Τσίπρα να εφαρμόσει το μνημόνιο - Η Ευρώπη θα υποχωρήσει για το χρέος
Οπλισμένος με την εντολή εφαρμογής του προγράμματος από τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό να συνεργαστεί πιο στενά με την Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pimco
Το υποτιθέμενο ντέρμπι της 20ης Σεπτεμβρίου κατέληξε σε μια ξεκάθαρη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει η Pimco σε ανάλυσή της με ημερομηνία 22/09 και τίτλο «Ίσια κυβέρνηση, διαφορετική εντολή».
Παρά το γεγονός ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ – και όχι άλλων μετριοπαθών κομμάτων – προκαλεί κάποια ανησυχία όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος, η Pimco δεν δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα αυτή την ανησυχία.
Και εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μαλακώσει» τις θέσεις του σημαντικά από τις αρχές του 2015.
Ο προεκλογικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκός και φιλομνημονιακός σε πλήρη αντίθεση με την αντιμνημονιακή ρητορική που είχε υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 2015.
Ωστόσο το πιο σημαντικό όλων, είναι το γεγονός ότι η ακροαριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε τη Λαϊκή Ενότητα και απέτυχε να μπει στη Βουλή.
Οπλισμένος με την εντολή εφαρμογής του προγράμματος από τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό να συνεργαστεί πιο στενά με την Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pimco.
Παράλληλα εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί με επιτυχία πριν τα τέλη του 2015.
Σε αυτό το σημείο είναι πιθανό η Ευρώπη να προχωρήσει σε κάποιες υποχωρήσεις έναντι της Ελλάδας, όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, προοπτική την οποία στηρίζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ωστόσο παραμένουν κάποιες αμφιβολίες αναφορικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά και για την ικανότητα υιοθέτησης ενός βιώσιμου μοντέλου για τη δημιουργία του δημοσίου τομέα, σημειώνει η Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης