Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διεθνή ΜΜΕ: Σε κρίση η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία - Toν Ασκό του Αιόλου ανοίγει το σκάνδαλο της Volkswagen

tags :
Διεθνή ΜΜΕ: Σε κρίση η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία - Toν Ασκό του Αιόλου ανοίγει το σκάνδαλο της Volkswagen
Η αποκάλυψη για την απάτη του γερμανικού κολοσσού με τις λάθος μετρήσεις εκπομπής ρύπων στις ΗΠΑ κάνει τον γύρο του κόσμου
Πρώτο θέμα στη διεθνή ειδησεογραφία αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που πλήττει τη Volkswagen και το οποίο απειλεί ξεκάθαρα το κύρος, την ισχύ και την αξιοπιστία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η αποκάλυψη για την απάτη του γερμανικού κολοσσού με τις λάθος μετρήσεις εκπομπής ρύπων στις ΗΠΑ κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον διεθνή Τύπο να παρακολουθεί βήμα προς βήμα το σκάνδαλο που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με διεθνείς προεκτάσεις.
Για μνημειώδη γκάφα της Volkswagen κάνουν λόγο οι Financial Times, προειδοποιώντας πως το μέγα σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς για τον κλάδο διεθνώς.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Volkswagen επιχείρησε εξώφθαλμα να εξαπατήσει της αμερικανικές αρχές, γεγονός που δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας.
Οι λάθος μετρήσεις ρύπων δεν προκλήθηκαν... κατά λάθος, αλλά αντίθετα η όλη διαδικασία εμπεριείχε υψηλό αίσθημα δόλου.
Η Volkswagen παραπαίει μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, προειδοποιούν οι Financial Times.
Κρίση... των εκπομπών ρύπων χαρακτηρίζει το Bloomberg το μέγα σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προειδοποιώντας για τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει ταχύτατα η υπόθεση.
Το σκάνδαλο της Volkswagen δεν αφορά μόνο στις ΗΠΑ, αλλά έχει διεθνείς προεκτάσεις, τονίζει το πρακτορείο, επισημαίνοντας πως οι απάτες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο θα αρχίσουν να... μοιράζουν πρόστιμα.
"Το λουτρό αίματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δεν θα σταματήσει, εάν ο γερμανικό κολοσσός δεν αποφασίσει ξεκάθαρα να συνεργαστεί με τις αρχές", σημειώνει.
Το σκάνδαλο επεκτείνεται και οι πιέσεις για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνονται κατακόρυφα, διαμηνύει το Reuters, αναφερόμενο στις έρευνες που κλιμακώνονται.
Η Volkswagen εξαπάτησε τις ΗΠΑ και οι μετοχές της κατρακυλούν, σημειώνει το πρακτορείο.
Για κρίση στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας κάνει λόγο και η Wall Street Journal, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται.
Όπως τονίζει, η κρίση βαθαίνει, απειλώντας ευθέως τη γερμανική οικονομία, αλλά και τον κλάδο διεθνώς.
"Η ζημιά από το σκάνδαλο θα πλήξει τη Γερμανία", προειδοποιεί, με τη σειρά του και το CNBC.
Όπως προσθέτει, είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι πως η ζημιά ξεπερνά κατά πολύ τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και εκτείνεται έως τη γερμανική οικονομία.
Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει το κύρος της σε όρους αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.
Η δομή της Volkswagen στο σύνολό της τίθεται υπό αμφισβήτηση, σημειώνει επίσης.
"Πρόκειται για μια καταστροφή για το σύνολο του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας", σημειώνει και η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Το σκάνδαλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ο οικονομικός του αντίκτυπος είναι τεράστιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης