Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Ο χαρισματικός Τσίπρας κατάφερε να επιστρέψει στην εξουσία - Η μάχη δεν ήταν και τόσο αμφίρροπη

New York Times: Ο χαρισματικός Τσίπρας κατάφερε να επιστρέψει στην εξουσία - Η μάχη δεν ήταν και τόσο αμφίρροπη
O Τσίπρας τζόγαρε με την εκλογική αναμέτρηση ώστε να ξεκαθαρίσει και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του δύναμη 
«Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει και πάλι τις εκλογές στην Ελλάδα και να επιστρέψει στην εξουσία, την οποία είχε κερδίσει και τον περασμένο Ιανουάριο προτάσσοντας ένα έντονα αντιμνημονικό πρόγραμμα» σχολιάζουν με καυστικό τρόπο οι New York Times.
«Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει το 35,4% έναντι 28,1% της ΝΔ ενώ τρίτο κόμμα είναι το ακροδεξιό –φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με 7,3% αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 1% από τις εκλογές του Ιανουαρίου» τονίζει το δημοσίευμα.
«Η μάχη τελείωσε» φέρεται να είπε ο Ευ. Μειμαράκης 90 μόλις λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν τα δύο κόμματα να μάχονται στήθος με στήθος ως την τελευταία στιγμή κάνοντας δύσκολη την ξεκάθαρη νίκη πριν τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ωστόσο, σχολιάζει το δημοσίευμα, παρέμεινε άγνωστο για κάποια ώρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατάφερνε να λάβει αρκετό ποσοστό ώστε να μην χρειαστεί συμμάχους όπως αναγκάστηκε να κάνει τον Ιανουάριο.
Όμως και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, την πέμπτη τα τελευταία 6 χρόνια , ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να συμπράξει με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ.
Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι «ο Τσίπρας τζόγαρε με την εκλογική αναμέτρηση ώστε να ξεκαθαρίσει και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του δύναμη ώστε να απαλλάξει το ΣΥΡΙΖΑ από τα ριζοσπαστικά αριστερά στοιχεία που επεδίωκαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ».
Χαρακτηρίζοντας «χαρισματικό ηγέτη» το νεαρό πολιτικό, το δημοσίευμα σχολιάζει τις υποσχέσεις που δεν κατάφερε ο Τσίπρας να κρατήσει απέναντι στους έλληνες ψηφοφόρους του, υπογράφοντας μια δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές, που δημιούργησε χάος στη χώρα το καλοκαίρι, μετά το κλείσιμο των τραπεζών.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι παρόλα αυτά ο Τσίπρας κατάφερε να διατηρήσει την υψηλή δημοτικότητα του η οποία του εξασφάλισε την επάνοδο στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης