Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πληθαίνουν οι φωνές για να αυξήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας πριν το τέλος του 2015

Bloomberg: Πληθαίνουν οι φωνές για να αυξήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας πριν το τέλος του 2015
Προς το παρόν τα διατήρησε σταθερά στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%
Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για μία αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας στις αρχές του 2016, εκτιμά το Bloomberg, επικαλούμενο οικονομολόγους.
Πάνω από τα 2/3 όσων συμμετείχαν στη μηνιαία έρευνα του Bloomberg ότι οι αδύναμες προοπτικές της κινέζικης οικονομίας δεν αρκεί για να αποτρέψουν τους αξιωματούχους από το να αναιρέσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπάρχει από το 2009.
Τη στιγμή που για άλλη μία φορά η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% , ο Ian McCafferty ψήφισε για αύξησή τους.
Η Kristin Forbes δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι προτιμότερο τα επιτόκια να αυξηθούν σύντομα και την ίδια άποψη εξέφρασε σε άρθρο του  σε σκωτσέζικη εφημερίδα ο Martin Weale, διότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τον στόχο του 2%.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν μία αύξηση 25 μονάδων βάσης στα κόστη δανεισμού το πρώτο τρίμηνο.
Ακόμα οι αγορές δεν είναι, πάντως, σίγουρες, απλά προεξοφλούν μία αύξηση στο δεύτερο μισό του έτους.
«Δεν πιστεύω ότι τα γεγονότα στην Κίνα είναι τόσο ανησυχητικά, έτσι ώστε να προκαλέσουν μία αλλαγή σκέψης» αναφέρει ο οικονομολόγος Peter Dixon, προσθέτοντας ότι «οι αγορές ανησυχούν απλά για την επέκταση της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας».
Η έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας έρχεται δύο μέρες πριν συγκεντρωθούν στη Fed για να αποφασίσουν αν θα αυξήσουν τα επιτόκια που από τον Δεκέμβριο του 2008 κυμαίνονται μεταξύ 0 και 0,25%.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο McCafferty συνεχίζει να πιέζει για μία αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του χρόνου, ενώ σύμφωνα με το 88% όσων συμμετείχαν στην έρευνα άλλο ένα μέλος της Τράπεζας της Αγγλίας θα συνταχθεί μαζί του ως τον Δεκέμβριο.
Το 57% δήλωσε, πάντως, ότι κανένας άλλος δεν θα διαφωνήσει με την πολιτική που έχει χαραχθεί για φέτος.
Τα επίσημα στοιχεία την Τρίτη πιθανότατα θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 0 τον Αύγουστο από 0,1%.
Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας θεωρούν ότι η αύξηση των μισθών θα οδηγήσει και τον πληθωρισμό προς τα πάνω.

Bank of England Benchmark Rate
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης