Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Γεμάτος αναταράξεις ο δρόμος για τις αγορές - Οι αναταραχές ωστόσο γεννούν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες

El-Erian: Γεμάτος αναταράξεις ο δρόμος για τις αγορές - Οι αναταραχές ωστόσο γεννούν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί όλοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed
Γεμάτος αναταράξεις αναμένεται να είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής οι διεθνείς αγορές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναδυθούν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.
"Ο δρόμος για τις διεθνείς αγορές θα είναι ανώμαλος, αλλά θα υπάρξουν ισχυρές επενδυτικές ευκαιρίες", προβλέπει ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, Mohamed El-Erian.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC και ξεδιπλώνοντας τις προβλέψεις του για την επόμενη μέρα των διεθνών χρηματιστηρίων, ο Mohamed El-Erian, αναλύει:
Έρχεται νέος γύρος αναταράξεων στις αγορές, αλλά είμαι πεπεισμένος πως μέσα από τις αναταράξεις αυτές θα αναδυθούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γκουρού των αγορών, δεν αποκλείεται από εδώ και στο εξής η διεθνής επενδυτική κοινότητα να εστιάσει στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις - και δη τις προοπτικές που γεννά η παγκόσμια οικονομία - και όχι στις επικείμενες αποφάσεις της αμερικανικής Fed για την αλλαγή ή μη της νομισματικής της πολιτικής.
Αναφερόμενος, πιο συγκεκριμένα, στη Fed, ο El-Erian δεν θεωρεί βέβαιο πως θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της - εντός της τρέχουσας εβδομάδας - για πρώτη φορά από το 2006.
Το πραγματικό ερώτημα κατά τον El-Erian είναι το εξής:
Το ζητούμενο δεν είναι εάν τελικά η Fed θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια της.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί όλοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Aπάντηση υπάρχει και δεν είναι άλλη από την προφανή:
Η αυξημένη εξάρτηση των διεθνών αγορών από τις κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης