Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Oι 4 λόγοι για τους οποίους η προσφυγική κρίση έχει μεγάλη σημασία για την Ευρώπη

CNBC: Oι 4 λόγοι για τους οποίους η προσφυγική κρίση έχει μεγάλη σημασία για την Ευρώπη
Προτού αποκλιμακωθεί, η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη αναμένεται να ενταθεί
Toυς τέσσερις λόγους για τους οποίους η προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία, παρουσιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, μια μέρα που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο αυτό, στον απόηχο της απόφασης των Ευρωπαίων να προχωρήσουν σε στρατιωτική δράση, απέναντι στους διακινητές προσφύγων.
Όπως επισημαίνει το CNBC, γίνεται αντιληπτό πως προτού αποκλιμακωθεί, η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη αναμένεται να ενταθεί.
Ποιος όμως είναι ο αντίκτυπος της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας;

1) Ενίσχυση του εργατικού δυναμικού
Οι υποστηρικτές του μαζικού κύματος προσφύγων θεωρούν πως οι πρόσφυγες αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ώθηση στο εργατικό δυναμικό της Ευρώπης.
Στη Γερμανία για παράδειγμα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προσωπικό εξειδικευμένο πάνω στα μαθηματικά, την τεχνολογία, τις φυσικές επιστήμες.

2) Λύση στο πρόβλημα της Ευρώπης που γερνά
Το μαζικό κύμα προσφύγων έρχεται στην Ευρώπη την ώρα που για πολλούς, η βόμβα του ευρωπαϊκού δημογραφικού προβλήματος είναι έτοιμη να σκάσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς γεννήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

3) Πίεση στις οικονομίες
Παρά τις αιτιάσεις πως οι πρόσφυγες μπορούν να δώσουν ώθηση στο εργατικό δυναμικό της Ευρώπης, ταυτόχρονα εμφανίζονται φόβοι πως όσοι έρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική δεν φέρουν ούτε τα βασικά της εκπαίδευσης, γεγονός που δεν αποκλείεται να αποτελέσει βάρος για τις ευρωπαϊκές χώρες εκείνες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

4) Αντι-προσφυγικό κλίμα
Το αντι-προσφυγικό και αντι-μεταναστευτικό κλίμα έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη.
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει διχαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης