Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Περαιτέρω νομισματική χαλάρωση σε Ευρώπη και Ιαπωνία θα αποδυναμώσει ευρώ και γεν

Goldman Sachs: Περαιτέρω νομισματική χαλάρωση σε Ευρώπη και Ιαπωνία θα αποδυναμώσει ευρώ και γεν
Η FED θα αποφύγει να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια αυτή την εβδομάδα, σημειώνει
Ευρώ και γεν θα αποδυναμωθούν σε περίπτωση περαιτέρω μέτρων νομισματικής χαλάρωσης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, σημειώνει η Goldman Sachs, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα FED θα αποφύγει την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.
Το ιαπωνικό νόμισμα θα υποχωρήσει στα 130 γεν ανά δολάριο σε 12 μήνες, καθώς ο δοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Bank of Japan, Haruhiko Kurodo ετοιμάζεται να αναλάβει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας τον Οκτώβριο, σημειώνει η Goldman Sachs σε σχετική έκθεσή της.
Όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, εκτιμά ότι θα υποχωρήσει στα 95 σεντ το 2016, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για τον πληθωρισμό.
Η ισχύς του ευρώ και του γεν, εν μέσω της πορείας της παγκόσμιας αγοράς που ενεργοποιήθηκε από την υποτίμηση – έκπληξη του κινεζικού γουάν τον Αύγουστο, παρέχει στους επενδυτές την ευκαιρία να πωλήσουν τα νομίσματα, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.
Το ιαπωνικό νόμισμα κέρδισε 6,2% τους περασμένους τρεις μήνες, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 ανεπτυγμένων κρατών, ενώ το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ανατιμηθεί κατά 4,3%.
«Η υποτίμηση του γουάν πριν από ένα μήνα και η προκύπτουσα απότομη αύξηση της αποφυγής κινδύνου έχουν θολώσει τα νερά στην αγορά νομισμάτων», επισημαίνει η Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «η αποφυγή κινδύνου αποσυνδέει ολοένα και περισσότερο την κίνηση των τιμών από τα θεμελιώδη τις πρόσφατες εβδομάδες, κάτι που αποτελεί ευκαιρία».
Το γεν σήμερα στο Τόκιο διαμορφωνόταν στα 120,42 ανά δολάριο, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1%, στο 1,1350 δολάριο.
Όσον αφορά τη FED, η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη και ότι θα παρέχει ενδείξεις ότι η αύξησή τους πλησιάζει και επισημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει μια στροφή στις προβλέψεις και πιθανόν στη ρητορική που θα χρησιμοποιηθεί από τη διοικήτρια της FED, Janet Yellen, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης