Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

L´ Humanité: Lafontaine και Βαρουφάκης καλούν τους Ευρωπαίους σε ανυπακοή προς το Eurogroup

L´ Humanité: Lafontaine και Βαρουφάκης καλούν τους Ευρωπαίους σε ανυπακοή προς το Eurogroup
Μαζί τους ο Jean-Luc Mélenchon από το γαλλικό Κόμμα της Αριστεράς και ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Stefano Fasina
Με ανυπακοή προς τους κανονισμούς του Eurogroup καλεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τους Ευρωπαίους, μέσω επιστολής του την οποία συνυπογράφει και το ιστορικό στέλεχος της γερμανικής αριστεράς Oskar Lafontaine.
Η έλληνας πρώην υπουργός συμμετείχε στις σημερινές εκδηλώσεις της ιστορικής εφημερίδα της γαλλικής αριστεράς L´ Humanité που συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια κυκλοφορίας της. Σε αυτή την εκδήλωση οι δύο άνδρες κάλεσαν τους ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να συστρατευτούν για «μία διεθνή σύνοδο με θέμα την κατάστρωση ενός σχεδίου Β για την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το ευρώ είναι το εργαλείο της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας μίας μικρής ευρωπαϊκής ελίτ» αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η γλώσσα του κειμένου μάλιστα φέρεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή, αφού γίνεται λόγος για προσφυγή της Ελλάδας σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα κατά των ευρωπαίων εταίρων της, ενώ ταυτόχρονα ζητείται η άμεση επαναδιαπραγμάτευση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών συνθηκών. Μέχρι τότε όμως οι υπογράφοντες καλούν τους ευρωπαίους πολίτες να μην πειθαρχήσουν «στις αυθαίρετες ευρωπαϊκές πρακτικές» και να θέσουν σε εφαρμογή τους όρους ενός εναλλακτικού σχεδίου Β».
«Πολλές ιδέες έχουν ήδη κατατεθεί: η εισαγωγή ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, παράλληλο νόμισμα, ψηφιοποίηση των συναλλαγών, έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς επίσης μετατροπή του ευρώ σε ένα δημοκρατικό ενιαίο νόμισμα», αναφέρεται στο κείμενο.
Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη συντάσσεται και ο Jean-Luc Mélenchon από το γαλλικό Κόμμα της Αριστεράς αλλά και ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Stefano Fasina.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης