Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι επενδύσεις της Βρετανίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα μειωθούν κατά 80% το 2017

Bloomberg: Οι επενδύσεις της Βρετανίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα μειωθούν κατά 80% το 2017
Οι επενδύσεις κεφαλαίων στη βιομηχανία από 14,8 δισ. στερλίνες (22,8 δισ. δολάρια) την περσινή χρονιά θα μειωθούν κατά 2 ως 4 δισ. στερλίνες ετησίως ως το 2017
Οι επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα μπορεί να μειωθούν και κατά 80% μέχρι το 2017, αναφέρει το Bloomberg.
Αποδίδοντας την εκτίμηση για την κατακόρυφη πτώση στην κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου που πιέζουν τη βιομηχανία για περικοπές.
Οι επενδύσεις κεφαλαίων στη βιομηχανία από 14,8 δισ. στερλίνες (22,8 δισ. δολάρια) την περσινή χρονιά θα μειωθούν κατά 2 ως 4 δισ. στερλίνες ετησίως ως το 2017 σύμφωνα με μία οικονομική αναφορά που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Η μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου κατά 50% ώθησε τη βιομηχανία πετρελαίου να αναθεωρήσει τα πλάνα της και να προχωρήσει σε περικοπές του επιχειρησιακού κόστους.
Τα επαγγέλματα που στηρίζονταν από τη συγκεκριμένη βιομηχανία είχαν συρρίκνωση κατά 15% τον τελευταίο χρόνο και τα συνδικάτα εργαζομένων προβλέπουν περαιτέρω πτώση.
Την περασμένη χρονιά οι δαπάνες ήταν περισσότερες από τα κέρδη και αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα πέσουν κι άλλο οι τιμές των εμπορευμάτων.
Αν οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθήσουν να είμαι σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, τότε αναπόφευκτα οι εταιρίες θα πρέπει να αντιδράσουν για τη βιωσιμότητα των πρότζεκτ τους.
Περίπου 140 πλατφόρμες θα σταματήσουν να λειτουργούν τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ήδη πέντε έχουν αποσυρθεί νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και ακόμα και αν η τιμή του βαρελιού πήγαινε στα 85 δολάρια το βαρέλι δεν θα απέτρεπε τα κλεισίματα.
Η βιομηχανία έχει γίνει πολύ εξαρτημένη από τις τιμές του πετρελαίου και κατά μέσο όρο το επιχειρησιακό κόστος ανά βαρέλι θα πέσει από τα 26 στα 23 δολάρια μέχρι το τέλος του 2016, ενώ η τιμή πώλησης του βαρελιού είναι αυτή τη στιγμή 49 δολάρια.
Το επιχειρησιακό κόστος έχει πέσει κατά 10% σε σχέση με το 2014, ενώ η παραγωγή που έχουν οι πετρελαϊκές πλατφόρμες της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα είναι περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης