Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Toronto Dominion Sec.: Στα… σκαριά το QE 2 από την ΕΚΤ – Χαμηλότερα θα κινηθεί το ευρώ

Toronto Dominion Sec.: Στα… σκαριά το QE 2 από την ΕΚΤ – Χαμηλότερα θα κινηθεί το ευρώ
Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων θα ανακοινώσει τον Δεκέμβριο η ΕΚΤ, εκτιμά η καναδική τράπεζα
Την ένταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ εκτιμά η Toronto Dominion Securities, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι το ευρώ θα διολισθήσει χαμηλότερα.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα.
Κατά συνέπεια, αναφέρει, οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά χαμηλότερα, με το βασικό σενάριο της καναδικής τράπεζας να είναι ανακοίνωση επέκτασης και διεύρυνσης του προγράμματος QE κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο.
Η ανανεωμένη «απειλή» του QE της ΕΚΤ επηρεάζει το ευρώ και επικεντρώνει την προσοχή στους πτωτικούς κινδύνους, σημειώνει η Toronto Dominion, η οποία σημειώνει ότι «ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να κατευθυνθεί χαμηλότερα», με την ευρωζώνη να είναι ευάλωτη στο να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Όπως επισημαίνεται, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα επηρεαστεί από τις αποφάσεις της FED, αλλά και μια υποαπόδοση του ευρώ έναντι της σουηδικής κορόνας και της βρετανικής στερλίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης