Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: «Πονοκέφαλος» για τον Draghi το ισχυρό ευρώ – Υπονομεύει την προσπάθεια για αύξηση του πληθωρισμού

CNBC: «Πονοκέφαλος» για τον Draghi το ισχυρό ευρώ – Υπονομεύει την προσπάθεια για αύξηση του πληθωρισμού
Ο διοικητής Mario Draghi αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το ευρώ ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί το ευρώ, καθώς το νέο κύμα ενίσχυσης του κοινού νομίσματος, υποσκάπτει την προσπάθεια Draghi για ενίσχυση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το CNBC, η ΕΚΤ συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη και δεν αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τη νομισματική της πολιτική.
Ωστόσο ο διοικητής Mario Draghi αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το ευρώ ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, λόγω της αστάθειας στην Κίνα και της επικείμενης αύξησης επιτοκίων από τη Fed.
Η ισχύς του ευρώ προκαλεί πονοκέφαλο στην ΕΚΤ καθώς ασκεί καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό και απειλεί να υπονομεύσει τις εξαγωγές.
«Η ραγδαία ανατίμηση του ευρώ, η οποία σχετίζεται με την ανησυχία για την Κίνα και τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, ενισχύουν το καθοδικό ρίσκο για τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη», σχολιάζει η Jennifer McKeown, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη στην Capital Economics.
Μάλιστα προβλέπει αποπληθωρισμό 0,1% το 2015 στην Ευρωζώνη και άνοδο μόλις στο 1% μέχρι το 2017.
Επί του παρόντος ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 0,2% πολύ μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ.
Ως εκ τούτου, η ΕΚΤ αναμένεται να υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης