Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Oι κεντρικές τράπεζες αδυνατούν να αναχαιτίσουν την αστάθεια στις διεθνείς αγορές

El-Erian: Oι κεντρικές τράπεζες αδυνατούν να αναχαιτίσουν την αστάθεια στις διεθνείς αγορές
Ένας είναι ο πραγματικός λόγος που καθοδηγεί αθόρυβα τις πιέσεις στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη...
Τον πραγματικό λόγο που κρύβεται πίσω από τον νέο γύρο αναταράξεων που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές επιχειρεί να περιγράψει ο γκουρού των αγορών, Mohamed El-Erian.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, ένας είναι ο πραγματικός λόγος που καθοδηγεί αθόρυβα τις πιέσεις στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη.
Ποιος είναι αυτός ο λόγος;
Η αδυναμία από πλευράς κεντρικών τραπεζών να υιοθετήσουν στρατηγικές και μέτρα για την ανάσχεση της αστάθειας και της μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
"Δεν είπε κανείς πως οι κεντρικές τράπεζες δεν επιθυμούν να αναχαιτίσουν την αβεβαιότητα στις αγορές.
Αυτό που λέμε είναι πως πλέον δεν... μπορούν", σπεύδει να επισημάνει χαρακτηριστικά ο Mohamed El-Erian.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ελάχιστες ώρες μετά το βίαιο sell-off που σημειώθηκε στις διεθνείς αγορές, τη Μαύρη Δευτέρα (24/8), ο El-Erian εξέφρασε την πεποίθηση πως το παράθυρο που άνοιξε η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, για αύξηση των επιτοκίων, είναι τώρα κλειστό.
"Το παράθυρο για αύξηση των επιτοκίων της Fed έκλεισε...", επισήμανε χαρακτηριστικά, για να εξηγήσει πως δεν θεωρεί πως στην τρέχουσα συγκυρία, δεδομένου του μεγέθους της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στις διεθνείς αγορές, με επίκεντρο τους φόβους για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας, η Fed θα λάβει το ρίσκο να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της για πρώτη φορά από το 2006.
Ταυτόχρονα ο ίδιος προέβλεψε πως η εξισορρόπηση των αγορών είναι μια διαδικασία που θα απαιτήσει χρόνο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης