Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στο 35-40% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο του 2015

tags :
JP Morgan: Στο 35-40% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο του 2015
Το 2015 είναι η χρονιά αύξησης των επιτοκίων της Fed, εκτιμά η JP Morgan
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την αύξηση των επιτοκίων της Fed προέβη σήμερα (25/8) η JP Morgan, αποτιμώντας τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές και την ανησυχία, που επικρατεί, για την παγκόσμια οικονομία.
Αναλυτικότερα, ο Michael Feroli, αναλυτής της JP Morgan, τόνισε ότι υπό το παρόν πλαίσιο είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς με βεβαιότητα αν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο.
«Πλέον πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο έχουν πέσει κάτω από 50%, ίσως γύρω στο 35-40%», υποστήριξε συγκεκριμένα.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι παρότι οι πιθανότητες μειώθηκαν, παραμένουν αυξημένες σε σύγκριση με τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015, τον Μάρτιο του 2016 ή και αργότερα.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως το 2015 θα είναι η χρονιά, στην οποία η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
«Αν η ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν ως αποτέλεσμα η Fed να μην προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η αύξηση θα γίνει κατά το τρέχον έτος, ενώ δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να γίνει έκτακτα τον Οκτώβριο του 2015», κατέληξε ο Feroli.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης