Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: H FED θα εκπλήξει προετοιμάζει νέα ποσοτική χαλάρωση και μείωση επιτοκίων

tags :
Bridgewater: H FED θα εκπλήξει προετοιμάζει νέα ποσοτική χαλάρωση και μείωση επιτοκίων
Ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί, σε σύγκριση με τους πληθωριστικούς κινδύνους, επισημαίνει η Bridgewater
Σε μια απρόβλεπτη… πρόβλεψη προχώρησε ο Ray Dalio επικεφαλής του μεγαλύτερου hegde funds στον κόσμο του Bridgewater Associates, σε επιστολή του προς τους πελάτες του fund.
Ειδικότερα, ο Dalio διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η επόμενη μεγάλη κίνηση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας FED θα είναι ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και μείωση των επιτοκίων».
Ενώ η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων της FED, με μόνο σημείο διαφωνίας το πότε αυτή θα συντελεστεί, ο Dalio σημειώνει ότι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί, σε σύγκριση με τους πληθωριστικούς κινδύνους.
Σημειώνεται ότι, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η FED θα αυξήσει τα επιτόκια, λαμβάνοντας υπόψη τα σημάδια βελτίωσης, που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.
Ωστόσο, εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, αποπληθωριστικών πιέσεων και αναταραχών στις χρηματιστηριακές αγορές αρχίζουν να θεωρούν ότι η FED θα καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα τόνισε

«Η ικανότητα δράσης των κεντρικών τραπεζών είναι περιορισμένη, σε μια εποχή που οι κίνδυνοι είναι περισσότερο καθοδικοί παρά ανοδικοί και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για μακρά περίοδο επικίνδυνες προκαταλήψεις δήλωσε ο Dalio που διαχειρίζεται 162 δισεκ. δολάρια.
O Dalio της Bridgewater πιστεύει ότι αυξάνονται οι  αποπληθωριστικοί κίνδυνοι.
Σημείωσε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, κάθε μείωση των επιτοκίων ενθάρρυνε τον δανεισμό.
Αυτές οι μακροπρόθεσμες δυνάμεις που επιδρούν στον κύκλο του χρέους που έχει σαφώς μεγάλη επιδράση στην Κίνα, στο πετρέλαιο και τις αναδυόμενες χώρες, οι οποίες είναι υπερβολικά χρεωμένες σε δολάρια.
Ταυτόχρονα ο πλανήτης κατέχει μεγάλες μοχλευμένες θέσεις long.
Ο Dalio είπε ότι η FED έχει υπερτονίσει την σημασία της κυκλικότητας στην οικονομία βραχυπρόθεσμα ως προς την αύξηση των επιτοκίων αλλά ήταν λιγότερο προσεκτική όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη τάση αποπληθωρισμού.
Η FED θα αντιδράσει σε ότι συμβαίνει, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, ή QE, αλλά δεν είναι θετική σε νέα αύξηση των επιτοκίων.
Ο Dalio προειδοποιεί για παγκόσμια μείωση του πληθωρισμού, αργή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την παρατεταμένη περίοδος όπου οιθ επενδυτές θα αποστρέφονται τον κίνδυνο διακρατώντας μετρητά παρά τις σημαντικές αρνητικές πραγματικές αποδόσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης