Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merril Lynch: Σε υπερπουλημένα επίπεδα οι αγορές – Αν υπάρξει καταλύτης θα ανέβουν

BofA Merril Lynch: Σε υπερπουλημένα επίπεδα οι αγορές – Αν υπάρξει καταλύτης θα ανέβουν
Οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις αγορές, εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America Merril Lynch
Την εκτίμηση ότι οι μετοχές βρίσκονται σε «εξαιρετικά υπερπουλημένα επίπεδα» διατυπώνουν οι αναλυτές της Bank of America Merril Lynch, σε σημερινή έκθεσή τους.
Το ερώτημα, προσθέτουν οι αναλυτές, είναι «πότε οι επενδυτές θα πιάσουν το μαχαίρι που πέφτει», για να διευκρινίσουν ότι «φαίνεται ότι αυτό {η άνοδος των αγορών} θα συμβεί πολύ σύντομα, ωστόσο ίσως χρειαστεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μία κεντρική τράπεζα, για να συμβεί».
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι «την περασμένη Πέμπτη είχαμε υποστηρίξει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές έφταναν σε υπερπουλημένα επίπεδα, ενώ είχαμε σημειώσει ότι, δεδομένου ότι είναι Αύγουστος και σημειώνεται διόρθωση στις αγορές, το φαινόμενο θα μπορούσε να επεκταθεί.
Η εκτίμησή μας επιβεβαιώθηκε με την πτώση του S&P 500».
Οι αναλυτές της BofA Merril Lynch σημειώνουν ότι οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά, κάτι που φάνηκε στις ανατιμήσεις των μετοχών.
«Ιστορικά, όταν οι αγορές φτάνουν σε υπερπουλημένα επίπεδα, το σημείο καμπής υπολογίζεται σε μέρες, όχι εβδομάδες», επισημαίνουν οι αναλυτές, προσθέτοντας πως «αυτό συνέβη, πράγματι, τις τελευταίες φορές που οι αγορές θεωρήθηκαν υπερπουλημένες, τον Αύγουστο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2008».
Ειδικότερα, και τις δύο φορές, οι αγορές έπεφταν απότομα για κάποιες ημέρες και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται πάλι ανοδικά.
«Εκτιμούμε ότι το ίδιο πρόκειται να συμβεί και αυτή την φορά», καταλήγει η ανάλυση της BofA Merril Lynch, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το συστατικό που προς το παρόν λείπει είναι ο καταλύτης.
«Όπως σημειώσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ο καταλύτης που λείπει», υποστηρίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης