Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CMC Markets: Το sell off στις αγορές αποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις κεντρικές τράπεζες

CMC Markets: Το sell off στις αγορές αποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις κεντρικές τράπεζες
Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών οδήγησαν στα ύψη ορισμένες αγορές, χωρίς να λύσουν τα ουσιαστικά προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει η CMC Markets
Την εκτίμηση ότι το sell off στις παγκόσμιες αγορές αποδεικνύει ότι οι επενδυτές αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις κεντρικές τράπεζες εκτιμά ο αναλυτής της CMC Markets, Jasper Lawler.
Ειδικότερα, υποστηρίζει πως οι επενδυτές αρχίζουν να χάνουν σιγά, σιγά την πίστη τους στην ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να υποστηρίξουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Αναλυτικότερα, αναφέρει πως «η κεντρική τράπεζα της Κίνας απέτυχε παταγωδώς να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας, η ανάκαμψη της Ευρώπης, που βασίζεται σε ένα αποδυναμωμένο ευρώ, υπέστη πλήγμα από την υποτίμηση του γουάν, ενώ οι ΗΠΑ βιώνουν την πιο αργή ανάκαμψη, που έχει καταγραφεί ποτέ μετά από ύφεση, παρά την τεράστια ώθηση».
Ειδικότερα, η ώθηση στην αμερικανική οικονομία περιλαμβάνει τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και τα τεράστια προγράμματα αγοράς ομολόγων.
Πολλές παγκόσμιες αγορές, τονίζει ο Lawler, εκτινάχτηκαν σε υψηλά ιστορικά τα τελευταία έτη, λόγω των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών, ωστόσο οι αποφάσεις αυτές δεν κατάφεραν να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης