Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η ψήφιση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα από την ολλανδική κυβέρνηση ρίχνει την δημοτικότητά της

Reuters: Η ψήφιση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα από την ολλανδική κυβέρνηση ρίχνει την δημοτικότητά της
H αξιοπιστία του πρωθυπουργού Rutte έχει πληγεί εξαιτίας της στάσης που κράτησε στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης
Η θετική προς την Ελλάδα στάση της ολλανδικής κυβέρνησης φαίνεται ότι μειώνει την δημοτικότητά της ανάμεσα στους πολίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο πρόσφατη δημοσκόπηση, αφορμή γι αυτή τη στάση αποτέλεσε η υποστήριξη και ψήφιση του ελληνικού προγράμματος από το ολλανδικό κοινοβούλιο, το οποίο προηγήθηκε της κρίσιμης ψηφοφορίας του προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Mark Rutte, θα αναζητήσει την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να μπορέσει να περάσει από την Γερουσία τον προϋπολογισμό του 2016, καθώς δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία.
Σε περίπτωση αποτυχίας, είναι πιθανών να έρθει το τέλος της κυβέρνησης, αν και ένας συμβιβασμός φαντάζει σχεδόν σίγουρος.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η αξιοπιστία του πρωθυπουργού Rutte έχει πληγεί εξαιτίας της στάσης που κράτησε στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, καθώς ομολόγησε ότι θα καταπατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει το 2012, ότι δεν θα έδινε ούτε ένα επιπλέον σεντ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση μείωση παρουσίασαν και τα ποσοστά των Φιλελεύθερων που έπεσαν στην τέταρτη θέση, πίσω από τον λαϊκιστή Geert Wilders και το Κόμμα Ελευθερίας, τους Σοσιαλιστές και τους Χριστιανοδημοκράτες.
Όλα αυτά τα κόμματα είχαν αντιτεθεί στο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση πίστευε ότι τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα θα ανέκαμπταν μετά το καλοκαίρι λόγο της αναθέρμανσης της ολλανδικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης