Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist Intelligence: Ο Τσίπρας θα κερδίσει εκ νέου τις εκλογές - Δεν θα εξαλείψει τις αντιδραστικές «φωνές»

Economist Intelligence: Ο Τσίπρας θα κερδίσει εκ νέου τις εκλογές - Δεν θα εξαλείψει τις αντιδραστικές «φωνές»
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ»
Ο Τσίπρας θα κερδίσει εκ νέου τις εκλογές και θα απομακρύνει τις αντιδραστικές «φωνές» από την κυβέρνηση, επισημαίνει μεταξύ άλλων, η Economist Intelligence, σε σχόλιό της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα στην επάνοδό του στην εξουσία και τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης, απαλλαγμένης από τις αντιδραστικές φωνές μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, προειδοποιεί η Economist Intelligence, οι εκλογές δεν πρόκειται να εξαλείψουν την άρνηση ορισμένων βουλευτών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.
Αντίθετα, εξηγεί, πιθανώς το κύμα των «αρνητικών» βουλευτών να βγει ενισχυμένο από την εκλογική διαδικασία.
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπου το 61% απέρριψε τα νέα μέτρα λιτότητας, υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Τους επόμενους μήνες ή και χρόνια, η στήριξη στην παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος, αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά» καταλήγει η Economist Intelligence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης