Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών ετοιμάζονται να πουν «αντίο» στα χρήματά τους

WSJ: Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών ετοιμάζονται να πουν «αντίο» στα χρήματά τους
Η τιμή του 4ετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε από τα 66 cents το ευρώ στα 48,5 cents.
Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών ετοιμάζονται να πουν «αντίο» στα χρήματά τους, επισημαίνει η Wall Street Journal, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής των ομολογιούχων στο bail in.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τιμές των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν βίαια σήμερα, μετά την απόφαση του Eurogroup περί πιθανής συμμετοχής των ομολογιούχων στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ενδεικτικά, η τιμή του 4ετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε από τα 66 cents το ευρώ στα 48,5 cents.
Τόσο οι κάτοχοι senior debt όσο και οι κάτοχοι junior debt αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες, προκειμένου να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες.
Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική, διαθέτουν 1,9 δισ. σε junior debt και 4,4 δισ. ευρώ σε senior debt.
Σύμφωνα με ανάλυσή της Barclays, οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών εκτιμάται ότι θα ανέλθουν έως και 14,7 δισ. ευρώ.
Με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών να προβλέπει έως και 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η Barclays εκτιμά ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα ανέρχεται από 5,1 δισ. ευρώ (βασικό σενάριο) έως και 14,7 δισ. ευρώ (δυσμενές σενάριο).
Πιο αναλυτικά, για την Τράπεζα Πειραιάς εκτιμώνται κεφάλαια 3 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 6,5 δισ. στο αρνητικό.
Όσον αφορά την Eurobank, η Barclays «βλέπει» κεφαλαιακές ανάγκες 2,1 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 3,4 δισ. ευρώ στο δυσμενές.
Παράλληλα, η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας είναι μηδενικές στο βασικό σενάριο και στα 3,1 δισ. ευρώ στο δυσμενές.
Αναφορικά με την Alpha Bank, η Barclays επισημαίνει ότι οι ανάγκες σε κεφάλαια είναι μηδενικές στο βασικό σενάριο και στα 1,7 δισ. στο δυσμενές.
Σημειώνεται ότι το βασικό σενάριο προβλέπει ύφεση -2,1% το 2015 και -1,1% το 2016 με παράλληλη αύξηση της ανεργίας στο 25,7% και στο 26,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης