Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η έκπληξη με τον θετικό ρυθμό του ΑΕΠ της Ελλάδος στο β΄ τρίμηνο του 2015 είναι πλασματική

tags :
Bloomberg: Η έκπληξη με τον θετικό ρυθμό του ΑΕΠ της Ελλάδος στο β΄ τρίμηνο του 2015 είναι πλασματική
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα πριν τα capital controls αφορά μια διαφορετική οικονομία σε σχέση μετά την επιβολή των capital controls όπου στραγγαλίστηκε η οικονομία.
Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε +0,8% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει, σύμφωνα με οικονομολόγους, οι οποίοι λένε ότι η επιβολή των capital controls θα αλλάξει τα δεδομένα.
Έχει ήδη καταγραφεί πτώση στον δείκτη μεταποίησης σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο, δίνοντας μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει.
Ενώ το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδος  φαίνεται καλό στην πραγματικότητα  δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους Jamie Murray και  David Powell στο Bloomberg Intelligence, το ΑΕΠ της Ελλάδος κρύβει αυτό που έρχεται, τις αδυναμίες που υπάρχουν.  
Το ονομαστικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,7% στο β΄ τρίμηνο  που σημαίνει ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό την πτώση των τιμών.



Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 1,3% τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα, αυξάνοντας τις αποπληθωριστικές πιέσεις
«Μια πιθανή εξήγηση για την αύξηση του ΑΕΠ είναι ότι η απειλή των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και η επακόλουθη επιβολή τους μπορεί να προκάλεσε κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά στους καταναλωτές.
Οι έλληνες αύξησαν τις δαπάνες τους φοβούμενοι τα capital controls.
Για τον Jonathan Loynes της Capital Economics, τα στοιχεία δεύτερου τριμήνου του 2015 της Ελλάδος δεν αποτυπώνουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα.
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα πριν τα capital controls αφορά μια διαφορετική οικονομία σε σχέση μετά την επιβολή των capital controls όπου  στραγγαλίστηκε η οικονομία.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης