Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Politico: Krugman, Stiglitz και Sachs να παραδεχθούν τα λάθη τους στην ελληνική κρίση

tags :
Politico: Krugman, Stiglitz και Sachs να παραδεχθούν τα λάθη τους στην ελληνική κρίση
«Η στάση τους ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ελάχιστα υπηρέτησε τα συμφέροντα της Ελλάδας»
Στους επιφανείς οικονομολόγους, οι οποίοι αν και τάχθηκαν υπέρ της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ουσιαστικά οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση σε αδιέξοδο, εστιάζει το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, είχε ως θερμούς συμμάχους ορισμένους από τους πλέον επιφανείς Αμερικανούς οικονομολόγους, όπως ο Paul Krugman, o Joseph Stiglitz και ο Jeffrey Sachs.
«Η στάση τους ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ελάχιστα υπηρέτησε τα συμφέροντα της Ελλάδας» σημειώνει το Politico.
Όπως εξηγεί, και οι τρείς κάνουν λάθος όταν επιρρίπτουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση της διμερούς εμπιστοσύνης στην πλευρά των δανειστών.
Παράλληλα, λαθεμένα επιμείνουν ότι η λύση για την ελληνική κρίση συνίσταται αποκλειστικά στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, καθώς η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας συνιστά σημείο – κλειδί για την ανάκαμψη.
Εν συνεχεία, το Politico καλεί τους προαναφερθέντες οικονομολόγους να ακολουθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο προς το ρεαλισμό.
«Και οι τρεις θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπαγόταν καταστροφικές συνέπειες, σαφώς χειρότερες από την κακή συμφωνία της 12ης Ιουλίου» επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καλύτερη ελπίδα για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης και όχι στην απελπιστική κατάσταση που θα προκαλούσε η έξοδος από το ευρώ» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης