Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Η αδυναμία στα εμπορεύματα μπορεί να επηρεάσει το QE της ΕΚΤ

Bank of Tokyo Mitsubishi: Η αδυναμία στα εμπορεύματα μπορεί να επηρεάσει το QE της ΕΚΤ
Η αδυναμία στις τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μιας χαλαρότερης πολιτικής από την ΕΚΤ για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, σημειώνει η Bank of Tokyo Mitsubishi
Οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων μπορούν να επηρεάσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνει σε σημείωμά της η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Όπως αναφέρει, «η ανανεωμένη αδυναμία στις τιμές των εμπορευμάτων, που έχουν πέσει σε νέα κυκλικά χαμηλά, ίσως να επιδράσουν στην πολιτική της ΕΚΤ, υπέρ μιας χαλαρότερης πολιτικής ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει στα επίπεδα που έχουν τεθεί ως στόχος».
Καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά, η EKT είναι πιθανόν να δείξει περισσότερη ευαισθησία στους πτωτικούς κινδύνους όσον αφορά την προοπτική του πληθωρισμού.
Παράλληλα, η Bank of Tokyo Mitsubishi αναφέρεται και στην ετήσια αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο συνέστησε στην ΕΚΤ να ετοιμαστεί για εκτεταμένες αγορές περιουσιακών στοιχείων και πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016, κάτι που θεωρεί πιθανόν, καθώς ο πληθωρισμός απαιτεί περισσότερο διάστημα για να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα.
Τέλος, σημειώνει ότι η συνέχιση της επιθετικής ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να βαρύνει το ευρώ το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης