Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Soros: Αποτυγχάνοντας να στηρίξει τoυς πρόσφυγες, η Ευρώπη επιβεβαιώνει τη δική της αποτυχία

Soros: Αποτυγχάνοντας να στηρίξει τoυς πρόσφυγες, η Ευρώπη επιβεβαιώνει τη δική της αποτυχία
Η Ευρώπη πρέπει να καταστήσει εφικτό για τους πρόσφυγες να αιτούνται ασφαλές άσυλο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παρέχεται προστασία στον καθένα
Αποτυγχάνοντας να στηρίξει τoυς πρόσφυγες, η Ευρώπη επιβεβαιώνει τη δική της αποτυχία, αναφέρει σε άρθρο - παρέμβασή του στους Financial Times, o διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, σχεδόν 400 χιλ. άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν άκρως επικίνδυνα ταξίδια κατά το τρέχον έτος, με στόχο να προσεγγίσουν την Ευρώπη.
Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν στην Ευρώπη θα έχουν κινδυνεύσει δύο φορές.
Μια φορά κατά την έξοδό τους από τη χώρα τους και ακόμη μια φορά κατά την είσοδό τους στην Ευρώπη.
Στην τρέχουσα μεταναστευτική κρίση γίνεται αντιληπτό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να δράσει συλλογικά, οδηγώντας αρκετές χώρες να αναλάβουν ξεχωριστές και μεμονωμένες πρωτοβουλίες.
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι πολίτες αντιμετωπίζουν θετικά τη νόμιμη μετανάστευση, όμως είναι τέτοιο το χάος στα σύνορα που εκτινάσσει στα ύψη τον λαϊκισμό.
Στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υπάρχει η ανάγκη για κοινή ευθύνη.
Η Ευρώπη πρέπει να καταστήσει εφικτό για τους πρόσφυγες να αιτούνται ασφαλές άσυλο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παρέχεται προστασία στον καθένα.
Όμως εκείνοι τους οποίους τελικά δέχεται η Ευρώπη δεν θα πρέπει να διακινδυνεύουν τις ζωές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης