Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Παρά το σκληρό μνημόνιο, ο Τσίπρας παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς πρωθυπουργούς

WSJ: Παρά το σκληρό μνημόνιο, ο Τσίπρας παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς πρωθυπουργούς
«Ο Τσίπρας παραμένει η κυρίαρχη πολιτική προσωπικότητα, παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε την αντι-μνημονιακή ρητορική»
Ο Τσίπρας έφερε στην Ελλάδα ένα τιμωρητικά σκληρό μνημόνιο, αλλά παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς πρωθυπουργούς της νεότερης ιστορίας της χώρας, επισημαίνει η Wall Street Journal, σε νέο της δημοσίευμα.
«Ο Τσίπρας παραμένει η κυρίαρχη πολιτική προσωπικότητα, παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε την αντι-μνημονιακή ρητορική» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.
Όπως εξηγεί βέβαια, η μεταστροφή του Πρωθυπουργού έχει προκαλέσει τη μήνη μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τα εσωκομματικά προβλήματα, συνεχίζει το δημοσίευμα, η αποδοχή του υπερβαίνει το 60% καθώς οι Έλληνες αισθάνονται ότι παρά την διαπραγματευτική ήττα, η ελληνική κυβέρνηση πάλεψε σκληρά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
«Οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι έκανε λάθη, αλλά του αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κατέβαλε» επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής Γιάννη Λούλης, μιλώντας στην εφημερίδα.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πρόσφατη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, εάν προκηρυχθούν νέες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει το 42,5% των ψήφων, διπλασιάζοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη.
Ένας ακόμη λόγος για την ισχυρή δυναμική του Αλ. Τσίπρας συνίσταται, καταλήγει η εφημερίδα, στην απουσία της αντιπολίτευσης, η οποία θεωρείται από τον ελληνικό λαό ως απορριπτέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης