Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Όσο πιο πολύ αρνείται η Merkel το haircut του ελληνικού χρέους, τόσο πλησιάζει το Grexit

Business Insider: Όσο πιο πολύ αρνείται η Merkel το haircut του ελληνικού χρέους, τόσο πλησιάζει το Grexit
Η απάντηση στο τι σκοπεύει να κάνει η Καγκελάριος με την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου εύκολη, αν κρίνει κανείς από τις χθεσινές της δηλώσεις στο γερμανικό ARD
Όσο πιο πολύ αρνείται η Καγκελάριος Merkel το haircut του ελληνικού χρέους, τόσο πλησιάζει το Grexit, προειδοποιεί σε σημερινό του δημοσίευμα το Business Insider.
Η απάντηση στο τι σκοπεύει να κάνει η Καγκελάριος με την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου εύκολη, αν κρίνει κανείς από τις χθεσινές της δηλώσεις στο γερμανικό ARD.
Αφενός επέμεινε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει haircut στο χρέος, αφετέρου παραδέχθηκε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί μελλοντικά, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το δημοσίευμα.
Δύο είναι τα θέματα «κλειδιά»:
Πότε θα καταλάβει η Γερμανία ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της και πότε θα αντιληφθούν οι Έλληνες ότι δεν αποδίδει η παραμονή τους στο ευρώ.
Σύμφωνα με το Business Insider, μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, να υιοθετήσει τη δραχμή και να επωφεληθεί από την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.
Δεν θα είναι εύκολο, σημειώνεται, ωστόσο θα δώσει στην Ελλάδα το πλεονέκτημα να καταστεί ανταγωνιστική.
Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, αλλά δεν θα προσφέρει μακροπρόθεσμη λύση στην ελληνική κρίση χρέους, τονίζει το Business Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης