Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η ελληνική κρίση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε μια δυστυχισμένη οικογένεια

Reuters: Η ελληνική κρίση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε μια δυστυχισμένη οικογένεια
H μη ξεκάθαρη εικόνα των ευρωπαίων πολιτικών αυξάνει συνεχώς τη δύναμη των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκών τους κομμάτων
«Ο τελευταίος παροξυσμός της ελληνικής κρίσης χρέους έχει προκαλέσει αναταραχές στην Ευρώπη οι οποίες εάν δεν καταλαγιάσουν υπάρχει ο κίνδυνος διάσπασης της Νομισματικής Ένωσης, του πιο φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος» υποστηρίζει το Reuters.
Το πρακτορείο, υποστηρίζει ότι ο πιο ανησυχητικός παράγοντας στην Ευρώπη είναι ότι η κοινή γνώμη και η πολιτική που ακολουθείται στο εσωτερικό της κάθε χώρας τους οδηγούν σε ακραία αντίθετες θέσεις, όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας αλλά και στις υπόλοιπες 17 χώρες.
Οι γερμανοί, Φιλανδοί, Ολλανδοί, οι κάτοικοι των βαλτικών χωρών και οι Σλοβάκοι δεν θέλουν και το έχουν κάνει σαφές, να πληρώσουν άλλους επιπλέον φόρους για να σώσουν του έλληνες, όταν οι γάλλοι, ιταλοί και έλληνες νιώθουν ότι η ευρωζώνη τους αναγκάζει σε μέτρα λιτότητας και τους τιμωρεί με έλλειψη αλληλεγγύης και οικονομικά μέτρα.
Κι ενώ οι κοινή γνώμη των παραπάνω λαών νιώθει τέτοια συναισθήματα ξαφνικά οι γερμανοί και γάλλοι πολιτικοί συμφωνούν σε έναν νέο συμβιβασμό.
Κι όλα αυτά όταν σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters η πιθανότητα επιτυχίας του νέου ελληνικού προγράμματος φτάνει το 20-30%.
«Όταν βλέπω τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, ακόμη και τους επόμενους τρείς μήνες, το μόνο που βλέπω είναι μαύρα σύννεφα» υποστηρίζει ο αξιωματούχος.
Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο η μη ξεκάθαρη εικόνα που παρουσιάζουν κατά καιρούς οι ευρωπαίοι πολιτικοί αυξάνει συνεχώς τη δύναμη των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκών τους κομμάτων .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης