Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι τράπεζες στην Ελλάδα ανοίγουν τη Δευτέρα μετά τον ανασχηματισμό

Bloomberg: Οι τράπεζες στην Ελλάδα ανοίγουν τη Δευτέρα μετά τον ανασχηματισμό
Αυτό θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας στα μάτια των ελλήνων- Είναι η αρχή μια πιο αισιόδοξης προοπτικής
Οι ελληνικές τράπεζες ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα μετά από τρείς εβδομάδες μετά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα η οποία θα στηρίξει το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που υπέγραψε ο έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως υπογραμμίζεται οι τράπεζες έκλεισαν στις 29 Ιουνίου, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls, τα οποία θα παραμείνουν έως ότου η ελληνική οικονομία καταφέρει να σταθεροποιηθεί με την ενίσχυση της ΕΚΤ.
«Αυτό θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας στα μάτια των ελλήνων» δήλωσε στο πρακτορείο ο καθηγητής στο οικονομικό της Νομικής Σχολής Αριστείδης Χατζής τονίζοντας ότι «είναι η αρχή μια πιο αισιόδοξης προοπτικής».
Το δημοσίευμα αναφέρεται διεξοδικά στις αλλαγές που έκανε ο α. Τσίορας σε 10 απ τα υπουργεία της κυβέρνησης σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις των υπουργών που άνηκαν στην «αριστερή πλατφόρμα».
Τώρα ο Τσίπρας είναι όμηρος και των βουλευτών του, που τον απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή αλλά και της αντιπολίτευσης, που τον στηρίζει στο κοινοβούλιο καθώς είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγει τις εκλογές» υπογραμμίζει ο καθηγητής Χατζής που εκτιμά ότι η νέα του κυβέρνηση θα αντέξει μόλις δύο μήνες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης