Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: Η φορολογική Οδύσσεια της Ελλάδας - Πώς θα επηρεάσει την ισοτιμία του ευρώ

Bloomberg View: Η φορολογική Οδύσσεια της Ελλάδας - Πώς θα επηρεάσει την ισοτιμία του ευρώ
«Εάν το τρέχον σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, ποια πορεία θα ακολουθήσει το ευρώ;» αναρωτιέται το Bloomberg
Μπορεί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να παραμένει πολύ άσχημη, αλλά στην αντιμετώπιση της ολικής καταστροφής που επρόκειτο να έρθει, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Ευρώπη, γράφει το αμερικανικό Bloomberg View.
Κρίνοντας από την αγορά συναλλάγματος, η απειλή της εξάπλωσης στην Ευρώπη μειώνεται σταθερά από μήνα σε μήνα, ήδη από τον Μάρτιο.

Euro Range
Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει τις μηνιαίες διακυμάνσεις στην αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Οι εν λόγω συναλλαγές υποδεικνύουν ότι οι ευρωαγορές έχουν αποφασίσει ότι δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο για το εάν η Ελλάδα θα βγει από το κοινό νόμισμα, ή όχι, τονίζει το Bloomberg View.
Η ασταθής πορεία του ευρώ τον Ιανουάριο συνέπεσε με την πολιτική του Mario Draghi να χορηγήσει ποσοτική χαλάρωση στην ΕΚΤ, όπως επίσης και με τη συνειδητοποίηση ότι η η Janet Yellen είχε σκοπό να επεκταθεί στην Federal Reverse.
Παράλληλα, ακόμη και με την κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, οι αντιστάσεις του ευρώ δεν φαίνεται να επηρεάζονται, συνεχίζει το Bloomberg View.
«Εάν το τρέχον σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, ποια πορεία θα ακολουθήσει το ευρώ;» αναρωτιέται το Bloomberg, στοιχηματίζοντας στο ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη, αλλά σταθερή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης