Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εurasia Group: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό... το βασικό σενάριο για την Ελλάδα

tags :
Εurasia Group: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό... το βασικό σενάριο για την Ελλάδα
Στην ψηφοφορία της Παρασκευής, το κυβερνητικό στρατόπεδο επλήγη σημαντικά
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό, «βλέπει» το think tank Eurasia Group, σχολιάζοντας τις τελευταίες καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.
«Εάν αρκετοί βουλευτές της κυβέρνησης αρνηθούν να υποστηρίξουν την Τετάρτη το βράδυ τα μέτρα της συμφωνίας, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας» υποστηρίζει χαρακτηριστικά το Eurasia Group.
Όπως εξηγεί, εάν ο Αλέξης Τσίπρας απολέσει την πλειοψηφία, η επιλογή του ανασχηματισμού προκειμένου να «κρατηθεί» στην εξουσία στερείται ουσίας.
Σ’ αυτή την περίπτωση, συμπληρώνει, ο Πρωθυπουργός θα προτιμήσει να παράσχει στήριξη σε μία νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία όμως δεν θα ηγείται ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία της Παρασκευής, το κυβερνητικό στρατόπεδο επλήγη σημαντικά, καθώς 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να δώσουν εντολή διαπραγμάτευσης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρας.
Η ζημιά στην κυβέρνηση αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένης της άρνησης δύο υπουργών, του Π. Λαφαζάνη και του Δ. Στρατούλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης