Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Οι Ευρωπαίοι υπέβαλλαν τον Τσίπρα σε ψυχικά εικονικό πνιγμό για να παραδοθεί

Guardian: Οι Ευρωπαίοι υπέβαλλαν τον Τσίπρα σε ψυχικά εικονικό πνιγμό για να παραδοθεί
Ήταν μια δυσάρεστη εικόνα, που δείχνει με τον χειρότερο τρόπο πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τις αρχές της αλληλεγγύης και της ενότητας 
«Ο Αλέξης Τσίπρας υποβλήθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες σε ψυχικά εικονικό πνιγμό» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανταπόκρισή του απ τις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor.
Όπως υποστηρίζει, ο έλληνας πρωθυπουργός πέρασε δύσκολες στιγμές στην συνάντηση με τους Tusk, Merkel και Hollande, μετά την διακοπή της Συνόδου Κορυφής καθώς του τόνισαν με έντονο τρόπο ότι «.είτε θα συμφωνήσει να γίνει η Ελλάδα ένας «ασθενής» της ευρωζώνης με μια συμφωνία για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων αυτή την εβδομάδα είτε θα φύγει από την ευρωζώνη και θα δει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρέουν».
Σύμφωνα με τον Traynor, ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε την πίεση που δέχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός ως «έναν ψυχικά εικονικό πνιγμό», σε μια προσπάθεια να αναγκαστεί ο Α. Τσίπρας να παραδοθεί.
«Ήταν μια δυσάρεστη εικόνα, που δείχνει με τον χειρότερο τρόπο πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τις αρχές της αλληλεγγύης και της ενότητας που πρεσβεύει η ΕΕ» σχολιάζει ο Ian Traynor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης