Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fillon (Γαλλία): Ο Hollande προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα όταν ο πραγματικός ασθενής της Ευρώπης είναι η Γαλλία

Fillon (Γαλλία): Ο Hollande προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα όταν ο πραγματικός ασθενής της Ευρώπης είναι η Γαλλία
Η σπουδή του Hollande να σώσει την Ελλάδα τον έχει απομακρύνει από τα δικά μας οικονομικά, κοινωνικά και δημοσιονομικά προβλήματα
Ο F. Hollande προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα όταν ο πραγματικός ασθενής της Ευρώπης είναι η Γαλλία» δήλωσε στο βρετανικό Telegraph ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης Sarkozy, François Fillon.
«Η ελληνική τραγωδία δείχνει ότι η απειλή της χρεοκοπίας δεν είναι κάτι αφηρημένο όμως η σπουδή του Hollande να σώσει την Ελλάδα από την έξοδό της από την ευρωζώνη τον έχει προσωρινά απομακρύνει από τα δικά μας οικονομικά, κοινωνικά και δημοσιονομικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο Fillon.
Όπως τονίζει ο γάλλος πολιτικός, πολλοί αναλυτές που αναφέρονται στην ελληνική κρίση υπογραμμίζουν ότι το γαλλικό χρέος ξεπερνά τα 2 τρις ευρώ που είναι αντίστοιχο του 97,5% του γαλλικού ΑΕΠ τοποθετώντας τη χώρα στην ιδια κατηγορία με την Ισπανία κι άλλες χώρες του νότου.
Πολλοί αναλυτές πάντως τονίζουν ότι η Γαλλία σε αντίθεση με την Ελλάδα είναι πολύ μακριά από μια κατάρρευση καθώς οι δανειστές της θα συνεχίσουν να τη δανείζουν με χαμηλότοκα δάνεια.
«Η Γαλλία έχει μετατραπεί σε άπορο της Ευρώπης και ψάχνει τρόπους να ξανακερδίσει την χαμένη της αξιοπρέπεια» υπογραμμίζει ο François Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης