Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κύπρος: Κατά της επανεκλογής Dijsselbloem τάσσεται η ΕΔΕΚ - Ζητούμενο η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δημοκρατία

Κύπρος: Κατά της επανεκλογής Dijsselbloem τάσσεται η ΕΔΕΚ -  Ζητούμενο η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δημοκρατία
ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup "υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης
Κατά της επανεκλογής του ολλανδού υπουργού Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem,στη προεδρία του Eurogroup τάσσεται ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη τονίζοντας ότι το κόμμα του θεωρεί ότι "η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ταχθεί με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό κατά της επανεκλογής του προτείνοντας για τη θέση αυτή ένα υποψηφίο που βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Μ. Σιζόπουλος ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup "υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της επιβολής του ληστρικού κουρέματος καταθέσεων που οδήγησε σε καταστροφή το χρηματοπιστωτικό τομέα της πατρίδας μας και σε κοινωνική δυστυχία του λαού μας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η εχθρική στάση που τήρησε ο Jeroen Dijsselbloem, στο ελληνικό ζήτημα αλλά και οι δημόσιες μη θεσμικές παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού".
Η ΕΔΕΚ, καταλήγει ο πρόεδρος του κόμματος, "δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο και τα πεπραγμένα του Jeroen Dijsselbloem, και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από όμορο ιδεολογικό κόμμα, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι υπηρέτησε με πίστη και δογματισμό τις πιο νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και προσταγές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης