Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBC: Ο Τσίπρας σε νέες «παραχωρήσεις» για νέο πρόγραμμα διάσωσης

BBC: Ο Τσίπρας σε νέες «παραχωρήσεις» για νέο πρόγραμμα διάσωσης
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα και ότι προετοιμαζόταν να δεχθεί τους περισσότερους όρους που ήταν στο τραπέζι πριν καταρρεύσουν οι συνομιλίες
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πρόσφερε νέες παραχωρήσεις στους πιστωτές της χώρας, γράφει στο κεντρικό του θέμα το BBC.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα και ότι προετοιμαζόταν να δεχθεί τους περισσότερους όρους που ήταν στο τραπέζι πριν καταρρεύσουν οι συνομιλίες και ανακοίνωσε δημοψήφισμα.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ακόμα την άρνηση από την πλευρά του Eurogroup για παράταση του προηγούμενου προγράμματος και στην στάση της Γερμανίας να μην συζητήσει καμιά συμφωνία μέχρι το δημοψήφισμα αυτής της Κυριακής, 5 Ιουλίου.
Στέκεται ακόμα στην ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι το δημοψήφισμα δεν πληροί τους διεθνείς κανονισμούς.
Σχολιάζει επίσης ότι η επιστολή στους δανειστές δείχνει ότι ο Α. Τσίπρας ετοιμάζεται να δεχθεί μια συμφωνία αν συμφωνηθούν κάποιες αλλαγές.
Και την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές έδειχναν ότι η Ελλάδα μπορεί να θέλει να δεχθεί μια συμφωνία η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι κανένα πακέτο δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης