Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Ο Τσίπρας έτοιμος να δεχθεί την πρόταση των δανειστών αλλά η Γερμανία....αρνείται

New York Times: Ο Τσίπρας έτοιμος να δεχθεί την πρόταση των δανειστών αλλά η Γερμανία....αρνείται
Το πρόγραμμα έληξε άρα Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να κάνουν μια συμφωνία εκ του μηδενός
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει στους πιστωτές της ότι είναι πρόθυμη να δεχτεί πολλούς από τους όρους του πακέτου διάσωσης που είχε προηγουμένως απορρίψει, εφόσον αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας για την αντιμετώπιση των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδος αναφέρουν οι New York Times.
Σε επιστολή που απέστειλε η Ελλάδα στους στους πιστωτές - την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην ΕΕ - ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα ήταν «έτοιμη να δεχτεί μια συμφωνία με ορισμένες τροποποιήσεις την πρόταση Juncker αρκεί να υπάρξει πλάνο χρηματοδότησης.
Χθες η ελληνική πλευρά υπέβαλλε πρόταση στους δανειστές να συνάψει ένα νέο δάνειο από τον ESM 29,1 δισεκ. ευρώ και έναντι αυτού του νέου δανείου να αποδεχθεί την πρόταση Juncker.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel απάντησε επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις έως ότου η Ελλάδα ολοκληρώσει το δημοψήφισμα την Κυριακή για το αν θα αποδεχθεί τους όρους της προηγούμενης προσφοράς από τους πιστωτές
Οποιεσδήποτε περαιτέρω συνομιλίες είναι πιθανό να είναι πολύπλοκες και αμφισβητούμενες, καθώς η υφιστάμενη συμφωνία διάσωσης έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή για τη συνομολόγηση  ενός πακέτου βοήθειας και νέων μέτρων λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης